MENU

Door: Rob van der Rijt, 17 juli 2015


Win een Climate Makeover en onderneem klimaatneutraal

Voor alle organisaties die niet alleen zeggen dat verantwoord ondernemen de toekomst is, maar er ook echt naar willen handelen is er nu de Climate Makeover. Ga de uitdaging aan om zo snel mogelijk de omslag te maken naar een 100% klimaatneutrale organisatie! Schrijf je in voor een van de vier Climate Makeovers van het Klimaatplein en MVO Nederland, en maak die ambitie waar.

Transformatie naar klimaatneutraal

De winnaars van de Climate Makeover krijgen een gratis adviestraject op maat. Doel is om binnen één jaar volledig klimaatneutraal te worden. Elke organisatie, bedrijf, gemeente of NGO kan meedoen. De makeover start met een nulmeting: een berekening van de huidige CO2-uitstoot. Daarna volgt een individueel adviesgesprek, waarin we onderzoeken op welke onderdelen bij jouw bedrijf de meeste winst te behalen valt. Partners van het Klimaatplein met verschillende expertises helpen vervolgens bij de uitvoering. MVO Nederland volgt de winnende bedrijven van begin tot eind.

Elk bedrijf kan 100% klimaatneutraal worden. Wil je jouw organisatie opgeven voor een Climate Makeover? Schrijf je voor 21 september in via de website van MVO Nederland en geef een korte motivatie.

Samen sterk tegen klimaatverandering

Ongeremde klimaatverandering leidt tot catastrofale gevolgen. Voor natuur, milieu en voor de economie. De VN Klimaattop in Parijs wordt gezien als laatste kans om een temperatuurstijging op aarde van meer dan 2 graden te voorkomen. Bedrijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren door hun CO2-uitstoot zo ver mogelijk terug te dringen. Klimaatneutraal betekent dat alle bedrijfsactiviteiten per saldo geen negatieve impact hebben op het klimaat. Met de Climate Makeover laat het Klimaatplein zien dat klimaatneutraal ondernemen goed haalbaar en rendabel is.