MENU

Door: DuurzaamMOED, 22 augustus 2019


Uitnodiging werksessie Symbiosis4Growth op 7 november

Beste ondernemers,

Op 7 november aanstaande wordt er een Symbiosis4Growth werksessie georganiseerd door MOED in samenwerking met Vitaal Kraaiven en Vossenberg, als onderdeel van de Green Deal Verduurzaming & Circulaire Economie.

Wat is Symbiosis4Growth?

Symbiosis4Growth is een samenwerkingsplatform om industriële symbiose voor het MKB te versnellen en realiseren. Het doel van dit platform is om bedrijven aan elkaar te koppelen om (rest)materialen, energie, kennis, capaciteit, faciliteiten en innovatie met elkaar uit te wisselen. Kijk voor meer informatie op  www.symbiosis4growth.nl of bekijk hier een korte video. Om naast mogelijke 1 op 1 matches tussen bedrijven ook het (rest)aanbod en vraag digitaal inzichtelijk te maken voor andere ondernemers, wordt ook het B2B deelplatform Parksharing in het proces betrokken.

Wat kunt u van de werksessie verwachten?

Tijdens de kosteloze bijeenkomst kunnen bedrijven van Kraaiven & Vossenberg elkaar reststromen aanbieden, dit kan biomassa zijn, proceswater, hoog- of laagwaardige reststromen, maar ook personeel of apparatuur. Circa 30 bedrijven gaan tijdens de bijeenkomst actief op zoek naar concrete samenwerkingsmogelijkheden die kunnen leiden tot kostenbesparing, een positieve bijdrage leveren aan het milieu en innovatie stimuleren. Veel ondernemers hebben al met succes gebruik gemaakt van de Symbiosis4Growth aanpak. Door met elkaar in gesprek te gaan over wat ieder over heeft en wat ieder zou kunnen gebruiken, ontstaan er matches tussen bedrijven en daarmee interessante kansen voor u en bedrijven in uw omgeving.

Programma

15.00 – 15.30 uur    Inloop koffie/thee

15.30 – 15.40 uur    Welkom

15.40 – 16.00 uur    Industriële symbiose in de praktijk

16.00 – 18.30 uur    Werksessie bedrijven (voor de innerlijke mens wordt tijdens deze werksessie gezorgd)

Locatie: Huis van de Logistiek, Heraclesstraat 6, Tilburg

Aanmelden: In verband met een maximum aantal deelnemers verzoeken wij u om via deze link aan te geven of u aanwezig wilt zijn bij de werksessie van 7 november. (Aanmelden alleen voor ondernemers van de bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg).

U ontvangt een bevestiging wanneer uw deelname definitief is.

Wij hopen u te zien!  Vriendelijke groeten,

Joris van Boxtel – Stichting MOED /Green Deal
Yvette Estourgie – Symbiosis4Growth
Christel Tax-Gloudemans – Vitaal Kraaiven en Vossenberg

Foto: Citymarketing Tilburg