MENU

Door: DuurzaamMOED, 17 februari 2015


Energiespecialisten voor verduurzaming bedrijfsgebouwen

Er start een nieuw project voor de verduurzaming van bedrijfsgebouwen in Midden-Brabant. In dit project krijgen negen werkzoekenden een kans op een nieuwe baan als Energiespecialist. Deze kandidaten hebben via een test aangetoond dat ze geschikt zijn voor deze baan. Op 26 juni krijgen ze een certificaat uit handen van Berend de Vries, Wethouder Duurzaamheid van de gemeente Tilburg.

Opleiding geeft kans op baan als Energiespecialist

Maatschappelijk vastgoed en gebouwen op bedrijventerreinen kunnen véél energiezuiniger. De Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid (MOED) bundelt de krachten van ondernemers, onderwijs en overheid om hiermee concreet aan het werk te gaan in het project ‘de Energiearchitect’. Gebleken is dat werkgevers hiervoor nieuwe medewerkers nodig hebben: de Energiespecialisten. Mensen die de technologie voor duurzame energie overzien, en begrijpen wat het zakelijk betekent om een bedrijfsgebouw te verduurzamen en vooral ook hoe je samenwerkt met de mensen die hierbij betrokken zijn.

Werkzoekenden aan de slag bij bedrijven in Midden Brabant

Het gaat hier om een nieuw beroep. Dit beroep biedt een goede kans voor mensen die door de crisis in de bouw hun baan verloren hebben, maar wel over een schat aan ervaring beschikken. Daarom start MOED een pilot waarin negen enthousiaste werkzoekenden een opleiding en een leer-/werkplek krijgen aangeboden. MOED werkt hierbij nauw samen met de gemeente Tilburg, het UWV, en de bedrijven Hoppenbrouwers, Van Wijlen, Sun-burst, FD Architecten en Evert Vrins Energie Advies.

In de afgelopen maanden hebben we gekwalificeerde werkzoekenden geselecteerd, die in deze pilot aan het werk gaan. Wij nodigen u van harte uit om samen met hen, met onze samenwerkingspartners en met ons de start van deze pilot te vieren op:

Vrijdag 26 juni 2015 om 15.00 uur in de VIP Ruimte van het Stadskantoor Tilburg, Stadhuisplein 130 te Tilburg

Het programma is als volgt:

15.00 uur Inloop met koffie en thee
15.30 uur Opening: Het startmoment zal ingeleid worden door de heer Berend de Vries, Wethouder Duurzaamheid en Energietransitie en Herman Gels, directeur van de Midden-Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid (MOED)
16.00 uur Uitreiking van de startkwalificatiecertificaten aan de energiespecialisten in opleiding door Berend de Vries
16.30 uur Gelegenheid voor de pers om vragen te stellen aan betrokkenen en netwerkborrel

Ik hoop u op 26 juni te kunnen verwelkomen! U kunt zich aanmelden door een mailtje met uw eigen naam en organisatienaam te zenden naar sharonakools@midpointbrabant.nl

Met vriendelijke groet,

Herman Gels
Directeur MOED