MENU

Door: DuurzaamMOED, 19 juli 2016


MOED Klankbordmiddag: Sportverenigingen energiek en betaalbaar

Welke mogelijkheden zijn er om te komen tot energiereductie en meer duurzame energie? Gaat dat altijd gepaard met forse investeringen? Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerking tussen sportverenigingen, gemeentes en energie coöperaties deuren opent; als er gedragen plannen zijn, dan is er altijd geld. We laten u graag zien hoe! De volgende dag kunt u direct met bruikbare tips aan de slag. Hoe mooi zou het echter zijn wanneer de bijeenkomst leidt tot nieuwe samenwerkingen en initiatieven die MOED vervolgens kan faciliteren? Op naar duurzame verenigingen, op naar een duurzame sportinfrastructuur!

Beste (duurzaam/sportief) geïnteresseerde,

Door middel van sport & beweging, leiden we een gezonder en plezieriger leven. Sport & bewegen verbindt, is universeel, iedereen kan meedoen en het is gezond. Een sterke sportinfrastructuur draagt daarom bij aan integrale oplossingen voor sociaal- maatschappelijke en economische vraagstukken.

Sportverenigingen en de bijbehorende accommodaties vervullen een belangrijke rol in deze sportinfrastructuur. Maar veel van deze verenigingen hebben het moeilijk. Door een tekort aan vrijwilligers, teruglopende ledenaantallen, sponsorinkomsten en subsidies wordt het steeds lastiger de vereniging exploitabel te houden.

Deze middag informeren we belanghebbenden aan de hand van inspirerende voorbeelden over de verschillende mogelijkheden om inkomsten te verhogen en kosten beheersbaar te houden. Accommodaties en energie behoren daarbij standaard tot de hogere kostenposten. Dus werken aan duurzaamheid loont.

Wanneer          Woensdag 21 september 2016 van 16.00 tot 20.30 uur
Locatie              Club Smederij (Spoorzone), Burgemeester Brokxlaan 8-84 te Tilburg

Programma      

16:00 uur              Inloop met koffie/thee

16:15 uur              Welkom, inleiding en programma (dagvoorzitter)

16:30 uur              Uitdagingen en kansen voor een sterke vereniging (Bas IJpelaar – Sportservice Noord-Brabant)

16:45 uur              Pitches door drie pilot locaties:  Vertegenwoordigers van 3 verschillende sportcomplexen in Midden Brabant delen hun ervaring over de voordelen van samenwerking op het terrein van energiehuishouding

17:30 uur              Break met soep & broodje

18:00 uur              Spraakmakend voorbeeld – Udenhout

18:15 uur              Pressure cooker lokale aanpak: gemeente, verenigingen/accommodaties en energiecoöperaties samen aan  de slag om de contouren van een lokale aanpak te bedenken

18:45 uur              Ophalen & reflectie (Briggitte Musters – Sportservice Noord-Brabant)

19:00 uur              Uitreiking Sivet prijs (Rob Scheepers)

19:30 uur              Afsluiting & doorkijk (dagvoorzitter)

19:45 uur              Napraten & borrel

SIVET Prijs

SIVET staat voor Sociale Innovatie Versnelt Energie Transitie en is een aanmoedigingsprijs voor een initiatief dat de energie transitie versnelt.

Aanmelden
Deelnemen aan deze interessante bijeenkomst?

Meld u zich dan uiterlijk dinsdag 20 september aan via deze link: HIER AANMELDEN

Graag tot ziens op 21 september!
Met vriendelijke groet,

Herman Gels
Directeur Stichting MOED

Bron foto: Sport in Tilburg