MENU

Door: Herman Gels, 2 oktober 2014


Klankborddag: ‘Sociale innovatie versnelt energietransitie’

postitBij deze nodig ik van harte alle relaties van stichting MOED uit voor een klankborddag. Deze dag zal donderdag 13 november aanstaande plaatsvinden in De Leerfabriek te Oisterwijk. Het thema van dit jaar is: Sociale innovatie versnelt energietransitie. Deze dag zal volledig in het teken staan van energiebesparing en mogelijkheden met betrekking tot het opwekken van duurzame energie.

Voorlopige programma

9.30 uur Ontvangst met koffie
9.30 uur Bezichtiging Stoommachine in Leerfabriek
10.00 uur Opening door Berend de Vries, Voorzitter Stichting MOED
10.20 uur Bezichtiging stands en posterpresentaties
11.30 uur Uitreiking Sivetprijs (Rob Scheepers)
12.00 uur Lunch
13.30 uur Introductie Workshops (dagvoorzitter)
14.00 uur Parallelsessies
1. De Regionale KierenKit (Gerben Bos, Passiefhuis)
2. Besparen per m2 (Joost de Roij, Sunburst)
3. Regionaal expertisecentrum (Maurice van der Meer, Icdubo)
15.30 uur Terugkoppeling sessieleiders
16.00 uur Samenvatting door Herman Gels, directeur Stichting MOED
16.30 uur Netwerkborrel

Wij bieden u de kans deze klankborddag mede mogelijk te maken als standhouder of participant en verzorgen dan ook een uitgebreid programma, met o.a.: workshops, posterpresentaties en een prijsuitreiking voor de beste sociale innovatie. Uiteraard zorgen wij voor een afsluitende netwerkborrel. Mocht u bij willen dragen, dan kunt u contact opnemen met Karin van Lingen via karinvanlingen@midpointbrabant.nl of 013 594 47 28.

Genomineerden voordragen voor SIVET prijs

Tijdens deze dag zal de SIVET prijs uitgereikt worden aan genomineerden, die aantoonbaar hebben bijgedragen aan de energietransitieversnelling in de regio Midden Brabant. Genomineerden kunnen burgers, ondernemers en andere organisaties in de regio Midden Brabant zijn en kunnen door iedereen worden voorgedragen. Op basis van de volgende criteria beoordeelt het stichtingsbestuur van MOED (vertegenwoordigers van ondernemers, onderwijs en overheid) als onafhankelijke jury of initiatieven voor een nominatie in aanmerking komen:

1. Het initiatief betreft een meerjarige samenwerking tussen burgers, ondernemers en eventueel andere partijen.
2. Het initiatief heeft of zal aantoonbaar en substantieel bijdragen aan de energietransitie (energiebesparing of productie van duurzame energie) in Midden Brabant.
3. Het initiatief getuigt van creativiteit, durf en doorzettingsvermogen en is inspirerend voor anderen om het voorbeeld te volgen of om daar bij aan te sluiten.

U kunt genomineerden voordragen tot 1 november 2014. De genomineerden zullen tijdens de 100e editie van milieucafé Tilburg op 6 november bekend worden gemaakt. Uit de genomineerden zal één winnaar gekozen worden, die in aanmerking komt voor de SIVET prijs. Wilt u een genomineerde aanmelden? Stuur dan voor 1 november een e-mail naar karinvanlingen@midpointbrabant.nl met naam, telefoonnummer, woonplaats en e-mailadres van de betrokkenen, een korte motivatie op basis van de genoemde criteria en uw eigen naam, e-mail en telefoonnummer.

Aanmelden voor de klankborddag kan via deze link.

Met vriendelijke groet en tot 13 november!

Herman Gels,

Directeur Stichting MOED