MENU

Door: DuurzaamMOED, 13 september 2018


Circulair textiel? Ontdek het bij 013Circles!

Wat gebeurt er met textiel uit de textielbak? Hoe kun je kleding langer gebruiken? Kun je textiel upcyclen tot kunst of hippe kleding? Hoe voelen gerecyclede vezels? En wat kun je eigenlijk allemaal van textiel maken?

Tilburg is van oudsher een textielstad en in en om de stad is nog steeds veel bedrijvigheid rondom textiel. De textielsector is wereldwijd echter één van de meest vervuilende sectoren. Voor de gemeente Tilburg een goede reden om juist daarom met de verduurzaming van deze sector aan de slag te gaan. Tilburg gaat voor circulair textiel!

013Circles

Vier oktober aanstaande opent de tijdelijke winkel 013Circles. Een winkel met een sterk programma voor consumenten en professionals op het gebied van circulair textiel. Hiermee krijgen bedrijven en organisaties uit de regio een platform en wordt het voor consumenten makkelijker en aantrekkelijker om circulair te consumeren.

Duurzame doelen

Verschillende doelen wil de organisatie van 013Circles bereiken. Tilburgers, met uitstraling naar Brabant en de rest van Nederland gaan bewuster om met de aanschaf, gebruik en hergebruik van textiel. Er vindt een start plaats van een samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheden op het gebied van circulair textiel. Op termijn is er 5% minder textiel bij het restafval in Tilburg (er wordt nu jaarlijks 8 kilo per inwoner onnodig weggegooid bij het restafval). 013Circles is teven een pilot voor een permanent centrum rondom circulair textiel.

Kom ook langs!

013Circles is een interactieve winkel (met een atelier, winkel en tentoonstellingsgedeelte) waar je op een aantrekkelijke manier kunt kennismaken met circulair textiel. Er is een interessant programma met modeshows, excursies, lezingen en workshops waar consumenten en professionals zowel in de winkel als daarbuiten meer kunnen leren, zien en meemaken over circulair textiel.

Foto: 013Circles is geopend vanaf 4 oktober en is gehuisvest in de Nieuwlandstraat (waar voorheen Antoon de Jong was gevestigd). Bekijk hier het volledige programma >